Böcker

Skriv för att läka

– En guide i reflekterande skrivande

Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande är min debut, utgiven på Lassbo förlag hösten 2021.

Genom denna guidebok vill jag förmedla det reflekterande skrivandets kraft: att det är möjligt att läka genom det rum för självobservation som skrivandet öppnar upp för och hur skrivandet kan bli en vän och ett verktyg på vägen framåt.

Förordet är skrivet av Patricia Tudor Sandahl och den första boken i sitt slag i Sverige, där forskning, fallstudier, skrivövningar och intervjuer med världsledande experter vävs samman med min egen berättelse och ingång i skrivterapins värld i England.

Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande finns att köpa i näthandeln eller genom att kontakta mig.

När mammor dör

När mammor dör – En antologi med 32 döttrar som skrivit om sin förlust av sin mamma. Några är unga, några var som jag, mitt i livet, eller lite äldre. En gripande samling berättelser från verkliga livet.

Min berättelse tar sin början på hospice, när jag besöker mamma för sista gången, varvat med minnen och reflektioner kring de beslut min mor fattade under sin sista tid i livet.

När mammor dör finns att köpa i näthandeln.

Utgiven av Ordberoende förlag 2020 och sammanställt av Lotta Sirc.

The Great Book of Journaling – How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose

The Great Book of Journaling – How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose är en amerikansk guidebook, där jag bidrar med ett kapitel om mina tankar och erfarenheter av uttrycksfullt skrivande. Här beskriver jag mina upplevelser av läkning när jag utforskar min farmors trauma från andra världskriget, och hur detta har påverkat tre generationer.

I The Great Book of Journaling – How Journal Writing Can Support a Life of Wellness, Creativity, Meaning and Purpose är jag i gott sällskap av 39 inspirerande lärare och skribenter, som alla delar med sig av erfarenheter och tips av att genom pennan djupdyka i sitt inre.

Utgiven av Mango Publishing 2022 och sammanställt av Eric Maisel och Lynda Monk

The Great Book of Journaling kan beställas här;

https://www.amazon.com/Great-Book-Journaling-Wellness-Creativity-ebook/dp/B09SQXGW7W

Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing

Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing bidrar jag med ett kapitel tillsammands med 50 internationellt erkända skrivvägledare och terapeuter. Vi delar med ossa v erfarenheter och insikter, tekniker kring hur skrivandet kan användas som ett verktyg för att förbättra psykisk hälsa och välbefinnande, tillväxt och helande, andlighet och kreativitet. Genom teoretiska och praktiska exempel beskriver vi transformationsprocessen för att hjälpa kunder att växa, läka och uppnå sina mål.

Den här boken är viktig läsning för coacher, terapeuter och andra psykiatriker, såväl som för de som är intresserade av att använda personligt skrivande för tillväxt och ökad självmedvetenhet.

Utgiven på Routledge 2021 och och sammanställt av Eric Maisel och Lynda Monk.

Transformational Journaling for Coaches, Therapists and Clients: A Complete Guide to the Benefits of Personal Writing kan beställas här;

Transformational Journaling for Coaches, Therapists, and Clients: A Co (routledge.com)