Skriv för att läka

– En guide i reflekterande skrivande

Den 10 oktober 2021 släpptes min guidebok Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande på Lassbo förlag, och är min författardebut.

Genom denna guidebok vill jag förmedla det reflekterande skrivandets kraft: att det är möjligt att läka genom det rum för självobservation som skrivandet öppnar upp för och hur skrivandet kan bli en vän och ett verktyg på vägen framåt. Hur det skrivna ordets kraft kan leda oss till reflektion kring det som är angeläget i livet, och en transformation långt bortom det vi trodde var möjligt – om vi vågar vara öppna och nyfikna under resans gång.

Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande med förord av Patricia Tudor Sandahl, är den första boken i sitt slag i Sverige, där forskning, fallstudier, skrivövningar och intervjuer med världsledande experter vävs samman med författarens egen berättelse.

Mer info och intervjuer finner ni här: https://www.lassboforlag.se/emeliehilldittmer

För beställningar av boken, använd formuläret nedan. Pris 299 kr plus postavgifter.

Så här tycker några läsare om boken:

”Ibland kan det räcka med att läsa en bok sedan skriver du den viktigaste själv. Emelie Hill Dittmer gör en ovärderlig insats. Rekommenderas!”

”Emelie tar med mig på en spännande tankeresa in i skrivandets värld. Jag gillar alla delar fast på olika sätt. Här finns riktigt bra skrivövningar som hjälper när jag får skrivkramp”.

”Så fin boken är! Den är genomklok och jag tycker väldigt mycket om den”.

”Jag lärde mig så mycket av övningarna, texterna du citerar, av författarna du pratar med, hur du binder ihop det, tonen du använder. Som människa, skrivande människa och skrivpedagog blev jag glad och tacksam över din fina bok.”

”Boken är helt fantastisk. Så äkta, proffsig, omfattande och genomarbetad – och mycket attraktiv att sätta tänderna i”.

”Jag har precis börjat läsa din bok, bara kommit till sidan 25 och jag är redan kär i den. Helt fångad!”.

”Vilken fantastisk bok – den är ju komplett! Skrivövningarna i din fantastiska bok kommer att stärka mig”.